Menu

Automatische blussystemen

Levering

Montage

Onderhoud

Reparatie

Advies

Wees voorbereid met automatische blussystemen

Het doel van brandbestrijding is het minimaliseren van schade aan personen, voorwerpen en/of gebouwen. Hierbij is het van belang om de juiste brandbestrijdingsmaatregelen in huis te hebben, zodat u tijdig de schade beperkt. Met een automatisch blussysteem bent u altijd goed voorbereid.

Voor de beveiliging van alle ruimtes is het blussen met gassen de optimale oplossing. Het blusmiddel zorgt ervoor dat er geen bijkomende schade ontstaat. Hierdoor is een snelle herstart van apparatuur en/of processen na het blussen mogelijk. Blusgassen zijn niet elektrisch geleidend, zodat er geen gevaar voor personen bij elektrische installaties bestaat. Daarnaast is er geen kortsluiting gevaar tijdens en na het blussen.

Service & advies op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag. Bovendien zijn wij gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier.

Automatische blussystemen, zoals CO2-, inert-, chemisch- en Aerosol blussystemen, zijn uitermate geschikt in situaties waar niet geblust kan worden met water. Denk aan computerruimtes, servers, schakel- en besturingskasten en PGS (publieksgevaarlijke stoffen) opslagruimten. De keuze voor één van deze blussystemen dient zorgvuldig te worden overwogen en is een zaak van deskundigen.

Onze automatische blusinstallaties voldoen aan de NFPA 12, NFPA 2001, NEN-EN 12094 en NEN EN 15004 normering. De levering, montage, inbedrijfstelling en het periodiek onderhoud van de automatische blussystemen wordt door onze medewerkers verzorgd. Ook voor het onderhoud van door derden geleverde blussystemen, bent u bij ons aan het juiste adres.

De voordelen van Flame Control B.V.

Krachtige blusmiddelen

Onze blusmiddelen hebben het hoogst haalbare vermogen en blussen twee keer krachtiger dan uw huidige toestellen.

Lange levensduur

De levensduur van onze blusmiddelen is gegarandeerd 20 jaar in plaats van de gebruikelijke 10 jaar. 

Kosten besparend

Door een samenwerking met ons realiseert u een gegarandeerde kostenbesparing van 15% t.o.v uw huidige contract.

Vast tarief

Geen verrassingen meer op uw factuur! U ontvangt een 5-jarig budgetteringsplan met vaste onderhoud- en reparatiekosten.

Twee type blussystemen

Ruimteblussing

Bij een ruimteblussing wordt ervan uit gegaan dat de ruimte ingesloten is door vloeren, wanden en een plafond. Er moet een bepaalde gasdichtheid aanwezig zijn om de blusconcentratie in de ruimte te kunnen behouden. 

Bij de aanwezigheid van openingen moet u rekening houden met extra suppletie van blusgas. Indien er apparatuur aanwezig is in schakelkasten, dan moeten deze kasten voldoende open zijn of moeten er blusgasnozzles in de kasten worden gemonteerd. 

Objectblussing

Bij objectblussing, bijvoorbeeld bij een diepdrukpers of productiemachine, zijn er in principe geen omsluitende wanden. De blussende werking berust op het feit dat door de blussing het object geheel wordt omhuld met blusgas, zodat de zuurstofconcentratie daalt. 

In vrijwel alle situaties van objectblussing wordt het blusgas CO2 toegepast. Er wordt een fictief volume berekend die groter is dan het werkelijke volume.

Verschillende soorten blusgassen

Bij automatische blusgasinstallaties kan gebruik worden gemaakt van verschillende soorten blusgassen. De kenmerken en belangrijke aspecten per soort zullen wij hier beneden nader voor u beschrijven. Blusgasinstallaties dienen te voldoen aan NFPA 12, NFPA 2001 en NEN-EN 12094. De levering, montage, inbedrijfstelling en het periodiek onderhoud van de automatische blussystemen wordt door onze medewerkers verzorgt. Ook voor het onderhoud van door derden geleverde blussystemen, bent u bij ons aan het juiste adres.

Neem contact op

Flame Control B.V.

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

Neem contact op

Scroll to Top

Offerte op maat

Vrijblijvende offerte en advies bij u op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag.

Heeft u een pand of woning die geheel of deels ingericht moet worden m.b.t. brandbeveiliging? Dan bent u bij Flame Control B.V. aan het juiste adres. Wij kunnen voor u een op maat gemaakte offerte samenstellen en langskomen voor advies!

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

© 2022 - Flame Control BV

Uw gegevens

Bespaar gegarandeerd 15%

Bij ons vindt u de hoogste kwaliteit tegen gegarandeerd 15% minder kosten dan uw huidige leverancier. 

Brandpreventie Nederland