Menu

Onderhoud van noodverlichting

Onderhoud nodig voor uw noodverlichting?

Gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier.

Onderhoud nodig voor uw noodverlichting? Men gaat er vaak van uit, dat wanneer er noodverlichting aanwezig is, de veiligheid voldoende gewaarborgd is. Noodverlichtingsarmaturen hebben echter regelmatig (onzichtbare) defecten, zoals accu’s met onvoldoende capaciteit, of kapotte lampen. Daarnaast is dikwijls sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen, of een tekort aan noodverlichtingsarmaturen. Een deskundige periodieke controle van uw noodverlichtingsarmaturen is een noodzaak en noodverlichting onderhoud is tevens verplicht. Met noodverlichting verhoogt u de veiligheid van medewerkers, klanten en bezoekers.

Wij leveren, onderhouden, monteren en repareren noodverlichting tegen gegarandeerd de laagste prijs en de hoogste kwaliteit. Onze servicetechnici werken conform NEN-EN 50171 & 50172 en hebben de kennis, ervaring en het gereedschap om uw noodverlichtingsarmaturen vakkundig te repareren en te onderhouden. Reparaties, vervangingen en uitbreidingen voeren wij in eigen beheer uit.

Advies en service bij u op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag. Bovendien zijn wij gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier!

Noodverlichting

Het onderhouden van noodverlichting is zeer belangrijk en kan levens redden. Omdat dit zo belangrijk is worden er ook strenge eisen gesteld aan het onderhoud van noodverlichting. Jaarlijks onderhoud aan de noodverlichting is noodzaak. Zo moet elk jaar de lamp worden vervangen omdat deze na een jaar continue branden, dichtbij de maximale levensduur komt. De accu moet om de 4 jaar worden vervangen, dit is wettelijk geregeld. Reguliere inspectie en onderhoud van en aan noodverlichting is volgens het Bouwbesluit en de Arbowet verplicht en is zelfs in een groeiend aantal gemeenten vereist voor de gebruiksvergunning. 

Bij het jaarlijkse onderhoud aan de noodverlichting wordt er hoofdzakelijk aan de volgende dingen gewerkt:

  1. Inspectie van de functionaliteit. Hierbij vindt een visuele inspectie plaats op beschadigingen, vervuiling en veroudering van diverse elementen. Problemen worden direct verholpen en opgelost.
  2. Testen van de functionaliteit. Hierbij wordt gecontroleerd of de lamp en het armatuur technisch nog goed functioneren en in werking treden bij spanningsuitval.
  3. Testen van autonomie van de accu. Er vindt een controle plaats of het armatuur nog een autonomie behaalt van 1 uur door het spanningsloos maken van de installatie

De voordelen van Flame Control B.V.

Krachtige blusmiddelen

Onze blusmiddelen hebben het hoogst haalbare vermogen en blussen twee keer krachtiger dan uw huidige toestellen.

Lange levensduur

De levensduur van onze blusmiddelen is gegarandeerd 20 jaar in plaats van de gebruikelijke 10 jaar. 

Kosten besparend

Door een samenwerking met ons realiseert u een gegarandeerde kostenbesparing van 15% t.o.v uw huidige contract.

Vast tarief

Geen verrassingen meer op uw factuur! U ontvangt een 5-jarig budgetteringsplan met vaste onderhoud- en reparatiekosten.

Waarom kan ik het jaarlijks onderhoud niet zelf uitvoeren?

Reguliere inspectie en onderhoud van en aan noodverlichting is volgens het Bouwbesluit en de Arbowet verplicht en is zelfs in een groeiend aantal gemeenten vereist voor de gebruiksvergunning. Daarnaast wordt er geëist dat de aanwezige noodverlichting goed functioneert. In geval van calamiteiten zal achteraf gekeken worden of u aan uw zorgplicht heeft voldaan. Het jaarlijks onderhoud dient uitgevoerd te worden door een vakbekwaam persoon, die kennis heeft van elektrotechnische werkzaamheden en inzicht heeft in mogelijke gevaren. Het onderhoud is complexer dan het op het eerst gezicht lijkt en houdt meer in dan een tl-buis vervangen. Met name het testen van de autonomie en het vervangen van accu’s vergt gedegen kennis.

Neem contact op

Flame Control B.V.

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

Neem contact op

Scroll to Top

Offerte op maat

Vrijblijvende offerte en advies bij u op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag.

Heeft u een pand of woning die geheel of deels ingericht moet worden m.b.t. brandbeveiliging? Dan bent u bij Flame Control B.V. aan het juiste adres. Wij kunnen voor u een op maat gemaakte offerte samenstellen en langskomen voor advies!

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

© 2022 - Flame Control BV

Uw gegevens

Bespaar gegarandeerd 15%

Bij ons vindt u de hoogste kwaliteit tegen gegarandeerd 15% minder kosten dan uw huidige leverancier. 

Brandpreventie Nederland