0341 764 027 info@flamecontrol.nl

Dé specialist op het gebied van rookmelders

Voor particulieren & bedrijven. Van levering tot montage. 

Een rookmelder waarschuwt je op het moment dat er brand uitbreekt. Ieder huishouden en bedrijf zou moeten werken met rookmelders. Voorkom brand met een rookmelder en krijg op tijd een waarschuwing, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. In nieuwbouwwoningen zijn rookmelders al verplicht, maar het kan in iedere woning verstandig zijn. Immers kunnen levens worden gered met een rookmelder. Het komt namelijk regelmatig voor dat er brand ontstaat en dat mensen het niet door hebben. Bijvoorbeeld omdat ze slapen, of omdat de brand in een andere ruimte ontstaat. Een rookmelder is dan ook aan te raden bij ieder huis of bedrijf. De 3V batterij gevoede melders en de 230V gevoede melders (beide met een levensduur van 10 jaar) zijn onderling draadloos koppelbaar tot maximaal 50 stuks.

Rookmelders per 1 juli 2022 ook in bestaande bouw verplicht
Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Voor nieuwbouwhuizen is het al langer verplicht (na 2003) om rookmelders op te hangen maar dit gaat nu dus ook verplicht worden voor bestaande bouw. Het invoeren van deze regel heeft namelijk als doel om levens te reddden, de meeste slachtoffers vallen bij brand door het inademen van rook. De roep om brandpreventie daarom ook in bestaande bouw aan te pakken – onder meer vanuit Brandweer Nederland – klonk de laatste jaren steeds luider.

Van levering tot montage
Een veelgehoorde vraag is hoeveel rookmelders er geplaatst moeten worden en waar deze geplaatst moeten worden. Het is niet zo dat één rookmelder voor het gehele gebouw of huis voldoende is. Er moet tenminste één rookmelder worden geïnstalleerd op iedere bouwlaag en daarnaast moeten ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, zijn voorzien van een rookmelder. Vaak wordt gedacht dat een rookmelder niet nodig is omdat men denkt dat ze wel wakker worden wanneer er brand ontstaat. Het probleem is echter dat het reukorgaan ‘s nachts niet werkt. En omdat rook uit veel giftige gassen bestaat, kan men vaak al binnen enkele minuten in een diepe bewusteloosheid raken. De rookmelders detecteren de rook wel en zullen u alarmeren. Het gehoor werkt nog wel namelijk wanneer men slaapt. Wij kunnen u deskundig adviseren over het aantal benodigde rookmelders en waar deze te plaatsen. 

Professionele rookmelders voor ieder budget
In de basis volstaat elke rookmelder op batterijen. Echter zit er wel verschil in kwaliteit en effectiviteit van de rookmelders, daarom raden wij u niet aan om te bezuinigen op een rookmelder. Er zijn namelijk goedkope rookmelders op de markt waarbij de batterij vrij frequent vervangen moet worden. Omdat het in dit geval gaat om veiligheid en rookmelders levens kunnen redden, advsieren wij u om professionele rookmelders aan te schaffen die vaak een levensduur hebben van minimaal 10 jaar. Flame Control B.V. kan deze modellen leveren en monteren, zo weet u zeker dat u voldoet aan de veiligheidseisen en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw veiligheid.

Flame Control BV biedt ook geadvanceerde rookmelders met een koppelfunctie. Indien er bijvoorbeeld rook wordt gedetecteerd op de bovenste bouwlaag dan zal het alarm ook afgaan op de andere bouwlagen en eventuele andere vertrekken waarin een rookmelder is gemonteerd.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste rookmelders? Neem dan gerust contact met ons op, onze adviseurs staan voor u klaar!

VCA, CIBV & InstallQ

Gratis advies op locatie binnen 24 uur

Vaste prijzen

Laagste prijs garantie

Flame Control B.V. in het kort

Met ons team van meer dan 20 experts zetten wij ons dagelijks in om uw bedrijf brandveilig te maken. Flame Control B.V. is een service en onderhoudsbedrijf gespecialiseerd in brandbeveiliging. Wij vinden het belangrijk dat u kan bezuinigen op kosten zonder dat daarbij wordt gekort op de kwaliteit van de service en het onderhoud. Omdat wij dit zo belangrijk vinden kunnen wij u een kostenbesparing van 15% garanderen ten opzichte van uw huidige leverancier.

Wij hebben alles in eigen beheer en kunnen u daarom een full-service dienstverlening bieden, hierdoor zijn er korte lijnen en kan er goed worden gecommuniceerd en snel worden geschakeld.

Naast het feit dat wij veel waarde hechten aan het verlagen van uw kosten, staat bij ons de veiligheid van uw personeel en uw klanten altijd op de eerste plaats. Om u onze deskundigheid te kunnen garanderen beschikt ons personeel over de benodigde certificeringen. Tevens is Flame Control B.V. CIBV, installQ en VCA gecertificeerd.

Tijdens alle processen in onze dienstverlening staat u centraal en krijgt u de aandacht die u verdient. Flame Control B.V. staat altijd voor u klaar. Door deze combinatie van eigenschappen kunnen wij een goede en lange-termijn relatie opbouwen met onze klanten, dit is onze kracht. Flame Control B.V. biedt al haar services aan in Nederland en wij werken niet regio gebonden.

Demontage blusgasinstallatie

Neem contact met ons op

Flame Control BV

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

     CIBV_flamecontrol     VCA brandbeveiliging