0341 764 027 info@flamecontrol.nl

Onderhoud droge blusleiding

Onderhoud droge blusleiding

De verantwoordelijkheid en de inzetbaarheid van een droge blusleiding ligt bij de beheerder of eigenaar van het gebouw. De norm NEN 1594 geeft richtlijnen voor de inspectie en het onderhoud van droge blusleidingen. Het onderhoud en het afpersen van deze leidingen is van belang om voldoende waterdruk en wateropbrengst te garanderen. Met de juiste installatie en structureel onderhoud helpt u de brandweer om een brand sneller onder controle te krijgen. Het is daarom van groot belang dat de droge blusleiding jaarlijks wordt onderhouden. Mocht er tijdens het onderhoud blijken dat er reparaties moeten worden uitgevoerd dan kunnen wij dit uiteraard ook uitvoeren. 

Tijdens het onderhoud droge blusleiding controleren wij onder andere op de volgende punten: visuele controle van de stijgleidingen, controle op de gangbaarheid van de afsluiters en handwielen, controle op de aanwezigheid van afsluiters, handwielen, blinddeksels, aansluitstukken, gevelkast, pictogrammen, controle op de bereikbaarheid van de droge blusleiding.

Naast droge blusleiding afpersen en onderhoud bent u ook voor levering en montage van droge blusleidingen bij ons aan het juiste adres. 

Advies en service bij u op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag. Bovendien zijn wij gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier! 

Voordelen van vast onderhoud

Indien u ervoor kiest om het onderhoud droge blusleiding uit te besteden dan heeft u daarmee een aantal belangrijke voordelen. Deze voordelen zullen wij onderstaand kort voor u opsommen:

– u voldoet aan alle wettelijke eisen.
– uw organisatie geeft aan dat het de veiligheid serieus neemt.
– de brandweer kan een brand sneller onder controle krijgen en heeft altijd een naar behoren functionerende droge blusleiding.
– u kunt de schade beperken.
– u wordt volledig ontzorgd en kunt werken aan andere dingen.

Voor meer informatie of een offerte neem vrijblijvend contact met ons op