Menu

Rookmelders

Levering

Montage

Onderhoud

Reparatie

Advies

Betrouwbare rookmelders voor uw bedrijfspand of woning

Expertise in grote partijen als VVE’s en woningbouwcorporaties.

Een rookmelder waarschuwt u op het moment dat er brand uitbreekt. In ieder huishouden en bedrijf zijn kwalitatieve rookmelders onmisbaar. Voorkom een uitslaande brand met een betrouwbare rookmelder en krijg op tijd een waarschuwing, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. In nieuwbouwwoningen zijn rookmelders verplicht, maar dit geldt ook voor uw (huur)woning. Doordat rookmelders levens kunnen redden, is het noodzakelijk om een brandbeveiligingsbedrijf in te schakelen.

Het komt regelmatig voor dat er brand ontstaat, waarbij de bewoners of uw medewerkers de geur of hitte niet opmerken. Dit gebeurt bijvoorbeeld doordat de brand in een andere ruimte ontstaat. Met een rookmelder creëert u een veilige omgeving in een woning of bedrijfspand. De 3V batterij gevoede melders en de 230 V gevoede melders (beide met een levensduur van 10 jaar) zijn onderling draadloos koppelbaar tot maximaal 50 stuks. Wij zijn gespecialiseerd in grote partijen als VVE’s en woningbouwcorporaties. Maar wij ondersteunen ook bedrijven bij een veilige werkomgeving. Vraag direct een offerte aan. 

Rookmelders

Advies op maat

  • Eigen softwaresysteem voor het registreren van gewenste data. 
  • Onze monteurs maken per project een situatieschets, zodat de rookmelders op de juiste posities gemonteerd worden.
  • Wij verzorgen het complete project van A tot Z.
  • Flame Control B.V. plaatst uitsluitend rookmelders met 10 jaar garantie op zowel de batterij als de melder.
  • Flame Control B.V. beschikt over alle benodigde certificeringen en kennis.

Zoekt u een specialist voor het installeren van rookmelders? Neem dan gerust contact met ons op, onze adviseurs staan voor u klaar!

De voordelen van Flame Control B.V.

Krachtige blusmiddelen

Onze blusmiddelen hebben het hoogst haalbare vermogen en blussen twee keer krachtiger dan uw huidige toestellen.

Lange levensduur

De levensduur van onze blusmiddelen is gegarandeerd 20 jaar in plaats van de gebruikelijke 10 jaar. 

Kosten besparend

Door een samenwerking met ons realiseert u een gegarandeerde kostenbesparing van 15% t.o.v uw huidige contract.

Vast tarief

Geen verrassingen meer op uw factuur! U ontvangt een 5-jarig budgetteringsplan met vaste onderhoud- en reparatiekosten.

Rookmelders sinds 1 juli 2022 ook in bestaande bouw verplicht

Sinds 1 juli 2022 is het verplicht dat in iedere woning in Nederland rookmelders hangen. Voor nieuwbouwhuizen is het al langer verplicht (na 2003) om rookmelders op te hangen, maar dit is nu ook verplicht geworden voor de bestaande bouw. Dit geldt zowel voor de bestaande koopwoningen als de huurwoningen (bijvoorbeeld appartementen). Het is de plicht van de verhuurder om een veilige situatie te creëren. Het invoeren van de regel heeft als doel om kostbare levens te redden. De oproep om de brandveiligheid in de bestaande bouw te verbeteren, vanuit Brandweer Nederland, klonk de laatste jaren steeds luider.

Hoeveel rookmelders moet ik plaatsen?

Heeft u een woning met meerdere verdiepingen? Dan moet er minimaal één rookmelder per bouwlaag hangen, van de begane grond tot de zolder. Het plaatsen van slechts één rookmelder voor het gehele gebouw of huis is onvoldoende. Daarnaast moeten besloten ruimtes, waar een vluchtroute doorheen loopt, zijn voorzien van een rookmelder.

Flame Control BV biedt ook geavanceerde rookmelders met een koppelfunctie. Wanneer er rook wordt gedetecteerd op de bovenste bouwlaag, dan zal het alarm ook afgaan op de andere bouwlagen en eventuele andere vertrekken waarin een rookmelder is gemonteerd.

Welke rookmelders zijn geschikt?

In de basis volstaat elke rookmelder op batterijen. Echter zit er wel verschil in kwaliteit en effectiviteit van de rookmelders. Er zijn goedkope rookmelders op de markt, waarbij de batterij frequent vervangen moet worden. Omdat rookmelders levens kunnen redden, adviseren wij u om professionele rookmelders aan te schaffen die een levensduur hebben van minimaal 10 jaar. Flame Control BV levert en monteert modellen voldoen aan alle strenge veiligheidseisen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw veiligheid.

Neem contact op

Flame Control B.V.

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

Neem contact op

Scroll to Top

Offerte op maat

Vrijblijvende offerte en advies bij u op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag.

Heeft u een pand of woning die geheel of deels ingericht moet worden m.b.t. brandbeveiliging? Dan bent u bij Flame Control B.V. aan het juiste adres. Wij kunnen voor u een op maat gemaakte offerte samenstellen en langskomen voor advies!

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Uw gegevens

Bespaar gegarandeerd 15%

Bij ons vindt u de hoogste kwaliteit tegen gegarandeerd 15% minder kosten dan uw huidige leverancier.