EHBO

Bij het verlenen van eerste hulp in een bedrijf of instelling worden regelmatig verband- en hulpmiddelen gebruikt. De Arbowet schrijft het bij de hand hebben van een complete EHBO uitrusting voor. Met de inhoud van de verbandkoffer kunt u eerste hulp verlenen tijdens een ongeval. Een verbandkoffer is onder andere samengesteld uit verbandmiddelen.

Deze verbandmiddelen hebben een houdbaarheidsdatum. Bovendien wordt er regelmatig gebruik gemaakt van verbandmiddelen, waardoor de verbandkoffer niet meer compleet is. Conform de Arbowet dient u als werkgever ervoor zorg te dragen dat uw EHBO middelen altijd intact zijn en tenminste eenmaal per jaar worden gecontroleerd op compleetheid en steriliteit. Naast levering, met Oranje Kruis goedkeuring, verzorgen wij ook het jaarlijks onderhoud.

 

Verbandkoffer

EHBO verbandkoffers

Bij het verlenen van eerste hulp in een bedrijf of instelling worden regelmatig verband- en hulpmiddelen gebruikt. De Arbowet schrijft het bij de hand hebben van een EHBO uitrusting voor. Met de inhoud van een verbandkoffer kunt u eerste hulp verlenen tijdens een ongeval.

Er worden diverse type verbandkoffers onderscheiden, welke hiernaast schematisch zijn weergegeven. 

Onderhoud verbandkoffers

Een verbandkoffer is samengesteld uit onder andere verbandmiddelen. Deze verbandmiddelen hebben een houdbaarheidsdatum. Daarnaast wordt regelmatig gebruik gemaakt van de verbandmiddelen, waardoor de verbandkoffer niet meer compleet is. Conform de Arbowet dient u als werkgever zorg te dragen dat uw EHBO middelen altijd intact zijn en tenminste één maal per jaar worden gecontroleerd op compleetheid en steriliteit.

Waaruit bestaat ons jaarlijks onderhoud?

Controle beschadigingen

Onze experts controleren verbandkoffers compleet op eventuele beschadigingen.

Controle op compleetheid en steriliteit

Onze experts controleren alle modules van de verbandkoffers of deze nog compleet zijn en op steriliteit.

Verzegeling verbanddoos en modules

Onze experts verzegelen de verbanddozen en bijbehorende modules zodat u eenvoudig en snel kunt zien of de inhoud nog intact is.

Reiniging van verbandkoffers

Onze experts reinigen de verbandkoffers zowel van de binnenkant als van de buitenkant.

Vervanging/ aanvulling modules en sterilon

Onze experts vervangen modules wanneer de steriliteit hiervan is verlopen. Tevens vervangen wij de aangebroken modules voor nieuwe en vervangen wij sterilon na verloop van steriliteit.

Aanbrengen onderhoudssticker

Onze expert brengen onderhoudsstickers aan na de controle.

Overige EHBO producten 

Oogspoelstation

Bij oogcontact met bijtende stoffen moet minimaal 15 minuten goed worden gespoeld om blijvende schade te voorkomen. Ernstig oogletsel ontstaat vaak doordat bij een calamiteit er onvoldoende spoelvloeistof voorhanden is. Het oogspoelstation is een effectieve eerste hulp bij ongelukken met chemicaliën, stof, vuil, metaal, zuren of andere irritaties van de ogen. In afwachting van medische hulp kan vaak permanente beschadiging voorkomen worden. Bij elke verontreiniging moet het oog gespoeld worden. Flame Control B.V. levert deze oogspoelstations, die navulbaar zijn. De flacons zijn tevens los verkrijgbaar. Het oogspoelstation wordt op een vaste plaats aan de muur opgehangen zodat de flacons binnen handbereik zijn van uw medewerkers.

Bij voorkeur hangen de BHV-koffer, AED, oogspoelstation en brandblusser op dezelfde locatie. Op deze wijze creëert u een complete BHV locatie. De stations zijn voorzien van een kap zodat de flacons beschermd worden tegen stof, vuil of beschadiging. De flacon moet uit de wandhouder worden gehaald en de verzegeling moet verwijderd worden. Door licht in de fles te knijpen komt een regelmatige stroom vloeistof uit de fles. Leg het hoofd achterover en spoel het geïrriteerde oog met de vloeistof.

Pleisterdispenser

Kostbare tijd gaat vaak verloren met het zoeken naar een juiste pleister. Met de pleisterdispenser heeft u de oplossing binnen handbereik. De dispenser wordt op een vaste plaats opgehangen, bij voorkeur naast de verbandkoffer. De pleisterdispenser is verkrijgbaar in huidskleur én voor de voedingsmiddelenindustrie (HACCP) in blauw. Eenvoudig te monteren aan de wand, met makkelijk te verwisselen vulling.

Neem contact met ons op


Flame Control BV

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

     CIBV_flamecontrol     VCA brandbeveiliging