Noodverlichting

Gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier!

Men gaat er vaak van uit, dat wanneer er noodverlichting aanwezig is, dat de veiligheid voldoende gewaarborgd is. Noodverlichtingsarmaturen hebben echter regelmatig (onzichtbare) defecten, zoals accu’s met onvoldoende capaciteit, of kapotte lampen. Daarnaast is er sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen of een tekort aan noodverlichtingsarmaturen. Een deskundige periodieke controle van uw noodverlichtingsarmaturen is van groot belang. Wij werken enkel met de beste kwaliteit producten.

Onze servicetechnici werken conform NEN-EN 50171 & 50172 en hebben de kennis, ervaring en het gereedschap om uw noodverlichtingsarmaturen vakkundig te repareren en te onderhouden. Reparaties, vervangingen en uitbreidingen voeren wij in eigen beheer uit.

Onze diensten voor noodverlichting:

N

Onafhankelijk advies over noodverlichting.

N

Levering, montage en inbedrijfstelling van de noodverlichting.

N

Onderhoud aan de noodverlichting conform richtlijnen en regelgeving.

N

Reparatie en vervanging van de noodverlichting.

Kosteloos en geheel vrijblijvend advies en service op maat, bij u op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag. 

Noodverlichting Flame control

Lees onze klantbeoordelingen

Stefan Verduijn
Stefan Verduijn
10/05/2022
Geverifieerd
Bovengemiddeld goed. Afspraken worden tot in detail nagekomen.
Nick Rasing
Nick Rasing
13/04/2022
Geverifieerd
Goed en deskundig geholpen. Brandblussers, brandslanghaspels en noodverlichtingen weer up to date!
Claudia Roelofsen
Claudia Roelofsen
31/03/2022
Geverifieerd
Gisteren door Flamecontrol rookmelders geplaatst, vakkundige montage.
k h
k h
30/03/2022
Geverifieerd
prima verlopen, contact, informatie, correcte prijsopgaaf en uitvoering zoals afgesproken
michael ter haar
michael ter haar
28/05/2021
Geverifieerd
Gesolliciteerd....leuke mensen😉
Dane van het Hoofd
Dane van het Hoofd
13/09/2017
Geverifieerd
Zeer deskundig advies gehad, daar kunnen vele concurrenten wat van leren!

Welke soorten noodverlichting zijn er? 

Vluchtwegaanduiding

Dit zijn de noodverlichtingsarmaturen die vluchtwegen en uitgangen voor het verlaten van een gebouw aangeven. Deze armaturen zijn voorzien van een pictogram en dienen permanent te branden.

Anti-paniekverlichting

Dit zijn de noodverlichtingsarmaturen die voorzien zijn om paniek te voorkomen in ruimtes waar mensen samenkomen, zoals kantines en vergaderzalen (publieke ruimten betreft groter dan 60 m2 ). Deze armaturen branden alleen in geval van een stroomstoring.

Vluchtwegverlichting

Dit zijn de noodverlichtingsarmaturen die de vluchtwegen verlichten. Deze armaturen branden alleen in geval van een stroomstoring.

Verlichting van werkplekken met verhoogd risico

Dit zijn de noodverlichtingsarmaturen die verlichting leveren voor de veiligheid van personen op werkplekken, betrokken met een mogelijk gevaarlijke situatie zoals draaiende delen, zuurbaden, hete of zeer brandbare materialen.

De voordelen van Flame Control

Krachtige blusmiddelen

Onze blusmiddelen hebben het hoogst haalbare blussend vermogen van 55A – 233B, en blussen twee keer krachtiger dan uw huidige toestellen.

Lange levensduur

De levensduur van onze blusmiddelen is 20 jaar, dat garanderen wij. Zo hoeft u bij Flame Control B.V. na 10 jaar uw blusmiddelen niet te vervangen.

Vast tarief

Geen verrassingen meer op uw factuur! Zo ontvangt u van ons een budgetteringsplan voor 5 jaar met vaste onderhoud- en reparatiekosten.

Kostenbesparend

Met Flame Control B.V. realiseert u een gegarandeerde kostenbesparing van 15% ten opzichte van uw huidige contract.

Veelgestelde vragen

Waarom moet de accu na 4 jaar vervangen worden?

Volgens de normen moeten vluchtwegen met minimaal 1 Lux verlicht worden en bij stroomuitval moet dit een uur gegarandeerd zijn. Accu’s verliezen na verloop van tijd hun capaciteit, zodat fabrikanten de maximale levensduur op 4 jaar stellen. Na die 4 jaar zal de accu nog wel werken, maar nooit lang genoeg met voldoende lichtopbrengst. Alleen door de accu in het vijfde jaar te vervangen, voldoet u dus aan de regels.

Waarom is LED-noodverlichting niet onderhoudsvrij?

Led noodverlichting levert u een forse besparing op in energieverbruik. U hoort overal dat vanwege de lange levensduur van led-lichtbronnen deze niet meer jaarlijks vervangen hoeven te worden, zoals het geval was met tl-lichtbronnen. Dat is ook het geval, maar de totale installatie dient wel adequaat en aantoonbaar onderhouden te worden. Dit is zelfs wettelijk verplicht. De levensduur van leds in vluchtwegaanduiding is 5 tot 12 jaar. De levensduur van de accu’s is 4 jaar.

Waarom wordt ieder jaar de lamp vervangen?

Als een lamp een jaar lang continu brandt, zit deze dichtbij de maximale levensduur. Het is vrijwel zeker dat de lamp tijdens het tweede jaar kapot gaat, zodat er een onveilige situatie ontstaat. Dit speelt overigens alleen bij vluchtwegverlichting die continu brand (vluchtwegaanduiding). Noodverlichtingslampen die alleen aan gaan bij stroomuitval, worden wél getest, maar hoeven niet vervangen te worden (vluchtwegverlichting, anti-paniekverlichting en verlichting van werkplekken met verhoogd risico).

Moet in een klein bedrijf ook noodverlichting worden geïnstalleerd?

In het Arbeidsomstandighedenbesluit, dat voor elke werkgever van kracht is, is de verplichting van vluchtrouteverlichting vastgelegd in artikel 3.7.4 en die van veiligheidssignalering voor vluchtrouteaanduiding in artikel 3.7.5.

Wat is het verschil tussen centrale en decentrale noodverlichting?

Het verschil tussen deze systemen is dat bij decentraal gevoede noodverlichting de accu voor de noodverlichting in het armatuur zelf is geplaatst. Bij centrale noodverlichting staat de accu ergens centraal opgesteld in het pand.

Wat is een autonomie test?

De term autonomie wordt gebruikt voor de volledige brandduur in nood, op de noodvoeding van de installatie (dit is de periode dat de installatie autonoom kan functioneren). In Nederland is de eis voor deze autonomie 1 uur. Dit is te controleren door het spanningsloos maken van de installatie of het individuele armatuur. 

Waarom kan ik het jaarlijks onderhoud niet zelf doen? 

Reguliere inspectie en onderhoud van en aan noodverlichting is volgens het Bouwbesluit en de Arbowet verplicht en is zelfs in een groeiend aantal gemeenten vereist voor de gebruiksvergunning. Daarnaast wordt er geëist dat de aanwezige noodverlichting goed functioneert. In geval van calamiteiten zal achteraf gekeken worden of u aan uw zorgplicht heeft voldaan. Het jaarlijks onderhoud dient uitgevoerd te worden door een vakbekwaam persoon, die kennis heeft van elektrotechnische werkzaamheden en inzicht heeft in mogelijke gevaren. Het onderhoud is complexer dan het op het eerst gezicht lijkt en houdt meer in dan een tl-buis vervangen. Met name het testen van de autonomie en het vervangen van accu’s vergt gedegen kennis.

Neem contact met ons op


Flame Control BV

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

     CIBV_flamecontrol     VCA brandbeveiliging