0341 764 027 info@flamecontrol.nl

Keuken blussystemen 

Frituren, braadpannen, filters, afzuigkappen en afzuigkanalen vormen belangrijke brandrisico’s door de hoge temperatuur van de olieproducten waarmee wordt gewerkt. De risico’s worden steeds groter door het gebruik van zogenaamde ‘gezonde’ oliën. Een eventuele brand in een frituur kan zich via de afzuigkap snel verspreiden en zo in korte tijd een gehele keuken in lichterlaaie zetten. Ons keuken blussysteem is een op zichzelf staand volledig onafhankelijk systeem dat geen elektrische aansluiting of watervoorziening vereist. Het systeem zorgt ervoor dat bij het ontstaan van brand automatische blussing plaats vindt. Zowel boven de frituren en kookbronnen, als in de afzuigkap worden blaasmonden geplaatst die dit deel zullen blussen.

De levering, montage en het periodiek onderhoud van keuken blussystemen, verzorgen onze medewerkers. Ook voor het onderhoud van door derden geleverde systemen, bent u bij ons aan het juiste adres.

De keukenblussystemen van Flame Control B.V.

9 Liter klasse F keukenblussysteem

Dit blussysteem wordt aanbevolen voor professionele keukens. Dit keukenblussysteem kan worden uitgebreid met een extra cilinder van 9 liter (indien noodzakelijk). Het systeem is LPCB gecertificeerd en geregistreerd voor vaste brandblussystemen voor catering apparatuur. Het is uitgebreid getest op kwaliteit, veiligheid en prestaties volgens LSP 1223, issue 2.3.

3 Liter klasse F keukenblussysteem

Dit blussysteem wordt aanbevolen voor kleine keukens in bijvoorbeeld appartementen voor studenten, ouderen en gehandicapten. Tevens kan het uitstekend ingezet worden voor Air BnB woningen, kantoorkitchenettes en thuiskeukens. Ook deze systemen zijn, net als de 9 liter variant, uitgebreid getest op kwaliteit, veiligheid en prestaties.

De voordelen van onze keukenblussystemen

Wij leveren 2 soorten Rotarex FireDETEX keuken blussystemen. De keuken blussystemen zijn eenvoudig, flexibel en gemakkelijk te installeren en zijn kostenbesparend in vergelijking met andere mechanische of elektronische keuken blussystemen. De blussystemen maken gebruik van een in eigen beheer ontwikkelde, lijnvormig doorlopende sensorslang. Deze detecteert brandgevaar op betrouwbare wijze en activeert de afgifte van het blusmiddel via persluchttechnologie. 

De voordelen 

Z

Eenvoudige & flexibele installatie

De flexibele sensorslang kan gemakkelijk binnen de afzuigkap worden gemonteerd, meteen boven het fornuis. In bedrijf staat de sensorslang op een druk van 16 bar. Door de dynamische eigenschappen bij deze druk is de sensorslang extra reactief voor hitte.

U

Vroegtijdige branddetectie

Zodra een brand zich ontwikkelt, zal door de afgegeven hitte, de reeds op druk gebrachte sensorslang op de heetste plek (bij ca. 175 graden celcius) openbarsten. Hierdoor kan de brand vroegtijdig worden gedetecteerd.

Onmiddellijke brandbestrijding

Doordat de druk in de sensorslang plotseling wegvalt, activeert een speciale cilinderafsluiter en wordt de kooklocatie onmiddellijk geblust met het Klasse F blusmiddel. Resultaat, de brand wordt meteen gedoofd vlak nadat deze is begonnen. Schade blijft hierdoor tot een minimum beperkt.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie