Keuken blussystemen

Frituren, braadpannen, filters, afzuigkappen en afzuigkanalen vormen grote brandrisico’s. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de hoge temperatuur van olieproducten. De risico’s worden steeds groter door het gebruik van zogenaamde ‘gezonde’ oliën. Een eventuele brand in een frituur verspreid zich snel via de afzuigkap, waardoor de gehele keuken in vlammen opgaat.

Ons keuken blussysteem is een op volledig onafhankelijk systeem dat geen elektrische aansluiting of watervoorziening vereist. Bij het ontstaan van een brand zorgt het systeem voor een automatische blussing. Zowel boven de frituren en kookbronnen, als in de afzuigkap worden blaasmonden geplaatst die dit deel zullen blussen. Hierdoor bent u altijd beveiligd tegen een uitslaande brand.

Wij verzorgen de levering, montage en het periodiek onderhoud van keuken blussystemen. Ook voor het onderhoud van door derden geleverde systemen, bent u bij ons aan het juiste adres.

Keuken blussysteem

De keukenblussystemen van Flame Control B.V.

3 Liter klasse F keukenblussysteem

Dit blussysteem wordt aanbevolen voor kleine keukens in bijvoorbeeld appartementen voor studenten, ouderen en gehandicapten. Daarnaast kan het uitstekend ingezet worden voor Airbb woningen, kantoorkitchenettes en thuiskeukens. Onze systemen zijn, net als de 9 liter variant, uitgebreid getest op kwaliteit, veiligheid en prestaties.

9 Liter klasse F keukenblussysteem

Dit blussysteem wordt aanbevolen voor professionele keukens. Dit keuken blussysteem kan worden uitgebreid met een extra cilinder van 9 liter (indien noodzakelijk). Het systeem is LPCB gecertificeerd en geregistreerd voor vaste brandblussystemen voor catering apparatuur. Het is uitgebreid getest op kwaliteit, veiligheid en prestaties volgens LSP 1223, issue 2.3.

Lees onze klantbeoordelingen

Stefan Verduijn
Stefan Verduijn
10/05/2022
Geverifieerd
Bovengemiddeld goed. Afspraken worden tot in detail nagekomen.
Nick Rasing
Nick Rasing
13/04/2022
Geverifieerd
Goed en deskundig geholpen. Brandblussers, brandslanghaspels en noodverlichtingen weer up to date!
Claudia Roelofsen
Claudia Roelofsen
31/03/2022
Geverifieerd
Gisteren door Flamecontrol rookmelders geplaatst, vakkundige montage.
k h
k h
30/03/2022
Geverifieerd
prima verlopen, contact, informatie, correcte prijsopgaaf en uitvoering zoals afgesproken
michael ter haar
michael ter haar
28/05/2021
Geverifieerd
Gesolliciteerd....leuke mensen😉
Dane van het Hoofd
Dane van het Hoofd
13/09/2017
Geverifieerd
Zeer deskundig advies gehad, daar kunnen vele concurrenten wat van leren!

De voordelen van onze keukenblussystemen

Wij leveren 2 soorten Rotarex FireDETEX keuken blussystemen. De keuken blussystemen zijn eenvoudig, flexibel en gemakkelijk te installeren en zijn kostenbesparend in vergelijking met andere mechanische of elektronische keuken blussystemen. De blussystemen maken gebruik van een in eigen beheer ontwikkelde, lijnvormig doorlopende sensorslang. Deze detecteert brandgevaar op betrouwbare wijze en activeert de afgifte van het blusmiddel via persluchttechnologie. 

✓  Eenvoudige & flexibele installatie
De flexibele sensorslang kan gemakkelijk binnen de afzuigkap worden gemonteerd, meteen boven het fornuis. In bedrijf staat de sensorslang op een druk van 16 bar. Door de dynamische eigenschappen bij deze druk is de sensorslang extra reactief voor hitte.

✓  Vroegtijdige branddetectie
Zodra een brand zich ontwikkelt, zal door de afgegeven hitte, de reeds op druk gebrachte sensorslang op de heetste plek (bij ca. 175 graden Celsius) openbarsten. Hierdoor kan de brand vroegtijdig worden gedetecteerd.

 Onmiddellijke brandbestrijding
De flexibele sensorslang kan gemakkelijk binnen de afzuigkap worden gemonteerd, meteen boven het fornuis. In bedrijf staat de sensorslang op een druk van 16 bar. Door de dynamische eigenschappen bij deze druk is de sensorslang extra reactief voor hitte.

Keuken blussystemen onderhoud en levering

Neem contact met ons op


Flame Control BV

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

     CIBV_flamecontrol     VCA brandbeveiliging