0341 764 027 info@flamecontrol.nl

Alles op het gebied van Novec 1230 blusgas | FM200 blusgas

Gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier!

Novec 1230 blusgas is ontworpen voor de beveiliging van normaal bemande en onbemande ruimten die hoogwaardige apparatuur bevatten. Door te investeren in Novec 1230 blusgas, kan er veel schade worden voorkomen aan hoogwaardige apparatuur. Schade en bedrijfsonderbrekingen worden tot een minimum beperkt, terwijl uw personeel ook maximaal beschermd is. 

Blusgassen zijn niet elektrisch geleidend zodat er geen gevaar voor personen bij elektrische installaties bestaat en er geen gevaar is voor kortsluiting tijdens en na het blussen. Automatische blussystemen, zoals CO2-, inert-, chemisch- en Aerosol blussystemen, hebben gemeen dat zij bij uitstek geschikt zijn in situaties waar niet of slechts met grote gevolgen geblust kan worden met water.  Denk aan computer ruimten, server ruimten, schakel- en besturingskasten en PGS (publieksgevaarlijke stoffen) opslagruimten. Blusgasinstallaties worden al tientallen jaren toegepast, maar vooral de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van de beschikbare blusmiddelen, branddetectie-technieken en met name normstelling en regelgeving.

Uw partner voor Novec 1230 blusgas, FM200 blusgas en overige
Flame Control B.V. is uw partner op het gebied van Novec 1230 blusgas. Zo kunnen wij uw Novec 1230 blusgas installatie demonteren en afvoeren. Ook kunnen wij uw Novec 1230 blusgas hervullen of de installatie leveren. Uiteraard bent u ook voor de montage en het onderhoud bij ons op het goede adres. Ook vindt u bij Flame Control B.V. alles op het gebied van andere blusgassen zoals FM200 blusgas of automatische blusgassystemen

Waar wordt Novec 1230 blusgas toegepast?

Een blusmiddel moet in de eerste plaats een brand blussen, maar er zijn veel meer vereisten. Zo mag het niet schadelijk zijn voor het milieu en ook niet voor eventueel aanwezige elektronica. Dat laatste is vooral belangrijk in bijvoorbeeld datacenters, controleruimtes van fabrieken, maar ook in ziekenhuizen met kostbare medische apparatuur. Daarbij mag het niet leiden tot al te grote hoeveelheden residu en dient het een brand zeer snel te kunnen blussen. In serverrooms en controleruimtes staat voornamelijk kostbare apparatuur. Indien deze worden verwoest door een brand, zijn de gevolgen voor het bedrijf vaak niet te voorzien. Zo zijn de kosten enorm en kan het gevaar opleveren voor de bedrijfscontinuïteit. In dergelijke ruimtes is het extra belangrijk dat de blustijd zo laag mogelijk is. Novec 1230 is het optimale middel die aan al deze eisen voldoet. Juist de blustijd van Novec 1230 is een zeer sterke eigenschap van dit middel.

Wij bieden service en advies op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag. Bovendien zijn wij gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier.

VCA, CIBV & InstallQ

Gratis advies op locatie binnen 24 uur

Vaste prijzen

Laagste prijs garantie

Flame Control B.V. | Uw partner voor Novec 1230 blusgas

Flame Control B.V. is uw totale partner op het gebied van brandbeveiliging en dus ook voor Novec 1230 blusgas. Wij zijn gevestigd in Harderwijk op de Veluwe en kunnen vanaf hier alles op zeer korte termijn landelijk realiseren.  Wij hebben alles in eigen beheer en kunnen u daarom een full-service dienstverlening bieden, hierdoor zijn er korte lijnen en kan er goed worden gecommuniceerd en snel worden geschakeld.

Naast het feit dat wij veel waarde hechten aan het verlagen van uw kosten, staat bij ons de veiligheid van uw personeel en uw klanten altijd op de eerste plaats. Om u onze deskundigheid te kunnen garanderen beschikt ons personeel over de benodigde certificeringen. Zo is Flame Control B.V. tevens CIBVInstallQ en VCA gecertificeerd. Op deze pagina leest u meer over onze certificaten.

Met ons team van experts zetten wij ons dagelijks in om uw bedrijf brandveilig te maken. Wij kijken ernaar uit om u te bedienen op het gebied van Novec 1230 Blusgas of een van onze andere diensten.

De toepassing van (Novec 1230) blusgas

Een blusgasinstallatie is een automatisch blussysteem dat wordt ingezet om een beginnende brand te beheersen of te blussen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie of watermist, maakt een blusgas systeem geen gebruik van water om een brand te bestrijden. Door een ruimte met bijvoorbeeld Novec 1230 blusgas of een ander soort blusgas (FM 200) te vullen zorgt de installatie er voor dat de brand wordt gedoofd en dat de materiële schade beperkt blijft.

Voordelen van blusgas:
Een groot nadeel van blusmiddelen die gebruik maken van water is dat deze waterschade kunnen veroorzaken. Waterschade kan, voornamelijk in de hierboven genoemde ruimtes, zorgen voor zeer hoge kosten en een gevaar vormen voor de bedrijfscontinuïteit. Het grootste voordeel van (Novec 1230) blusgas is dan ook dat deze geen risico vormen op waterschade. Ook zijn de meeste blusgassen niet corrosief, waardoor er niet of nauwelijks nevenschade optreedt. Dit scheelt aanzienlijk in de herstelkosten, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat de bedrijfsprocessen na een brand snel weer kunnen worden hervat. 

Beperkingen van blusgas:
Elk blusmiddel heeft zijn eigen beperkingen, vandaar ook dat het beste blusmiddel afhankelijk is van de situatie. Een belangrijke voorwaarde voor een goede werking van een blusgas systeem is dat de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd afgesloten en voldoende luchtdicht moet zijn. Daarnaast kunnen er voorzieningen nodig zijn om een te grote overdruk in de ruimte te voorkomen.

 

Neem contact met ons op

Flame Control BV

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

     CIBV_flamecontrol     VCA brandbeveiliging