Menu

Novec 1230 blusgas

Alles op het gebied van Novec 1230 blusgas | FM200 blusgas

Gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier.

Novec 1230 blusgas is ontworpen voor de beveiliging van normaal bemande en onbemande ruimten die hoogwaardige apparatuur bevatten. Door te investeren in Novec 1230 blusgas, kan er veel schade worden voorkomen aan hoogwaardige apparatuur. Schade en bedrijfsonderbrekingen worden tot een minimum beperkt, terwijl uw personeel ook maximaal beschermd is.

Blusgassen zijn niet elektrisch geleidend zodat er geen gevaar voor personen bij elektrische installaties bestaat en er geen gevaar is voor kortsluiting tijdens en na het blussen. Automatische blussystemen, zoals CO2-, inert-, chemisch- en Aerosol blussystemen, hebben gemeen dat zij bij uitstek geschikt zijn in situaties waar niet of slechts met grote gevolgen geblust kan worden met water.  Denk aan computer ruimten, server ruimten, schakel- en besturingskasten en PGS (publieksgevaarlijke stoffen) opslagruimten. Blusgasinstallaties worden al tientallen jaren toegepast, maar vooral de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van de beschikbare blusmiddelen, branddetectie-technieken en met name normstelling en regelgeving.

Wij bieden service en advies op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag. Bovendien zijn wij gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier.

Flame Control

Flame Control B.V. is uw partner op het gebied van Novec 1230 blusgas. Zo kunnen wij uw Novec 1230 blusgas installatie demonteren en afvoeren. Ook kunnen wij uw Novec 1230 blusgas hervullen of de installatie leveren. Uiteraard bent u ook voor de montage en het onderhoud bij ons op het goede adres. Ook vindt u bij Flame Control B.V. alles op het gebied van andere blusgassen zoals FM200 blusgas of automatische blusgassystemen.

Waar wordt Novec 1230 blusgas toegepast?
Een blusmiddel moet in de eerste plaats een brand blussen, maar er zijn veel meer vereisten. Zo mag het niet schadelijk zijn voor het milieu en ook niet voor eventueel aanwezige elektronica. Dat laatste is vooral belangrijk in bijvoorbeeld datacenters, controleruimtes van fabrieken, maar ook in ziekenhuizen met kostbare medische apparatuur. Daarbij mag het niet leiden tot al te grote hoeveelheden residu en dient het een brand zeer snel te kunnen blussen. In serverrooms en controleruimtes staat voornamelijk kostbare apparatuur. Indien deze worden verwoest door een brand, zijn de gevolgen voor het bedrijf vaak niet te voorzien. Zo zijn de kosten enorm en kan het gevaar opleveren voor de bedrijfscontinuïteit. In dergelijke ruimtes is het extra belangrijk dat de blustijd zo laag mogelijk is. Novec 1230 is het optimale middel die aan al deze eisen voldoet. Juist de blustijd van Novec 1230 is een zeer sterke eigenschap van dit middel.

De voordelen van Flame Control B.V.

Krachtige blusmiddelen

Onze blusmiddelen hebben het hoogst haalbare vermogen en blussen twee keer krachtiger dan uw huidige toestellen.

Lange levensduur

De levensduur van onze blusmiddelen is gegarandeerd 20 jaar in plaats van de gebruikelijke 10 jaar. 

Kosten besparend

Door een samenwerking met ons realiseert u een gegarandeerde kostenbesparing van 15% t.o.v uw huidige contract.

Vast tarief

Geen verrassingen meer op uw factuur! U ontvangt een 5-jarig budgetteringsplan met vaste onderhoud- en reparatiekosten.

Uw partner voor Novec 1230 blusgas

Flame Control B.V. is uw totale partner op het gebied van brandbeveiliging en dus ook voor Novec 1230 blusgas. Wij zijn gevestigd in Harderwijk op de Veluwe en kunnen vanaf hier alles op zeer korte termijn landelijk realiseren.  Wij hebben alles in eigen beheer en kunnen u daarom een full-service dienstverlening bieden, hierdoor zijn er korte lijnen en kan er goed worden gecommuniceerd en snel worden geschakeld.

Om u onze deskundigheid te kunnen garanderen beschikt ons personeel over de benodigde certificeringen. Zo is Flame Control B.V. tevens CIBVInstallQ en VCA gecertificeerd. 

Wij kijken ernaar uit om u te bedienen op het gebied van Novec 1230 Blusgas of een van onze andere diensten.

De toepassing van (Novec 1230) blusgas

Een blusgasinstallatie is een automatisch blussysteem dat wordt ingezet om een beginnende brand te beheersen of te blussen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie of watermist, maakt een blusgas systeem geen gebruik van water om een brand te bestrijden. Door een ruimte met bijvoorbeeld Novec 1230 blusgas of een ander soort blusgas (FM 200) te vullen zorgt de installatie er voor dat de brand wordt gedoofd en dat de materiële schade beperkt blijft.

Voordelen van blusgas:
Het grootste voordeel van (Novec 1230) blusgas is dat deze geen risico vormen op waterschade. Ook zijn de meeste blusgassen niet corrosief, waardoor er niet of nauwelijks nevenschade optreedt. Dit scheelt aanzienlijk in de herstelkosten, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat de bedrijfsprocessen na een brand snel weer kunnen worden hervat.

Beperkingen van blusgas:
Elk blusmiddel heeft zijn eigen beperkingen, vandaar ook dat het beste blusmiddel afhankelijk is van de situatie. Een belangrijke voorwaarde voor een goede werking van een blusgas systeem is dat de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd afgesloten en voldoende luchtdicht moet zijn. 

Neem contact op

Flame Control B.V.

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

Neem contact op

Scroll to Top

Offerte op maat

Vrijblijvende offerte en advies bij u op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag.

Heeft u een pand of woning die geheel of deels ingericht moet worden m.b.t. brandbeveiliging? Dan bent u bij Flame Control B.V. aan het juiste adres. Wij kunnen voor u een op maat gemaakte offerte samenstellen en langskomen voor advies!

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

© 2022 - Flame Control BV

Uw gegevens

Bespaar gegarandeerd 15%

Bij ons vindt u de hoogste kwaliteit tegen gegarandeerd 15% minder kosten dan uw huidige leverancier.