0341 764 027 info@flamecontrol.nl

Onderhoud brandmeldinstallatie

Onderhoud Brandmeldinstallatie

Deskundig onderhoud aan uw brandmeldinstallatie gezocht? Het beschikken over een brandmeldinstallatie kan van levensbelang zijn. Een goede brandmeldinstallatie geeft een gevoel van veiligheid en zorgt voor bescherming. Het doel van deze installaties is om mensen, goederen en gebouwen te beveiligen tegen de gevolgen van brand.

Onderhoud aan een brandmeldinstallatie is erg belangrijk en uiteraard dient dit deskundig te gebeuren. Om zeker te weten of de brandmeldinstallatie waarschuwt als er brand uitbreekt, is het belangrijk de installatie goed te onderhouden en beheren. Het Bouwbesluit verplicht zelfs om de brandmeldinstallatie te onderhouden. 

Er zijn drie soorten onderhoud brandmeldinstallatie: 

1. Maandelijks onderhoud / controle brandmeldinstallatie.  

2. Een 4 en 8 maandelijkse controle / onderhoud aan uw installatie. Dit is een uitgebreidere controle. 

3. Een jaarlijkse inspectie, uitgevoerd door een gecertificeerd onderhoudsdeskundige. 

 

Flame Control BV kan u bij ieder soort onderhoud aan uw brandmeldinstallatie van dienst zijn. Wij bieden gegarandeerd de laagste prijs en indien gewenst service en advies binnen 24 uur na uw aanvraag bij u op locatie. 

 

Onderhoud brandmeldinstallatie verplicht gesteld

Onderhoud brandmeldinstallatie is verplicht gesteld. Een brandmeldinstallatie heeft tot doel om gevaren voor personen en schade aan gebouwen en goederen bij brand tot een minimum te beperken. Een brandmeldcentrale is een paneel waar signalen van brandmeldcomponenten, zoals een rookmelder, bij elkaar komen. De brandmeldcentrale heeft twee functies: brandmelding ontvangen en deze omzetten in actie.

U heeft een brandmeldinstallatie en u weet dat een daarvoor opgeleid persoon/beheerder maandelijks de brandmeldinstallatie moet controleren?

Maar de vraag is of dat ook gebeurd en of dit goed gebeurd. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen of het logboek wel goed wordt bijgehouden, of de rondes worden gelopen etc. Wij zien vaak dat dit erbij inschiet omdat u druk bent met andere zaken die de focus krijgen. Wij begrijpen dit als geen en ander en bieden daarom voordelige hulp. Zo kunt u zich bezig houden met wat voor u belangrijk is en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw brandmeldinstallatie. Wij ontzorgen u volledig en voordelig!

Voor meer informatie of een offerte neem vrijblijvend contact met ons op