Menu

Rookmelders woningcorporatie

Kwalitatieve rookmelders installeren voor uw woningcorporatie

Gegarandeerd 15% goedkoper dan uw huidige leverancier.

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in alle bestaande huurwoningen. Dit betekent dat een woningcorporatie rookmelders in de verhuurde woningen of appartementen moet plaatsen. De veiligheid van de bewoners staat voorop. Omdat rookmelders niet standaard in een woning of appartementencomplex is geïnstalleerd, is het van belang om dit op korte termijn op te pakken. Zonder een betrouwbaar en kwalitatief rookmeldersysteem ontstaat een onveilige situatie voor de bewoners en omstanders.

Een rookmelder waarschuwt een bewoner op het moment dat er brand uitbreekt. Doordat de rookmelder tijdig een waarschuwing afgeeft, heeft men voldoende tijd om de uitslaande brand te blussen of de woning te verlaten. Om de veiligheid in huurwoningen en appartementen aanzienlijk te vergroten, zijn VVE’s en woningbouwcorporaties verplicht om rookmelders in het gebouw op te hangen. Als ervaren brandbeveiligingsbedrijf zijn we gespecialiseerd in alle soorten brandmeldinstallaties, van blussystemen tot vluchtroutes.

Wij hebben ervaring met grote partijen als VVE’s en woningbouwcorporaties. Voor iedere huurwoning of appartement realiseren we een veilige en betrouwbare situatie. Zoekt uw woningcorporatie betrouwbare rookmelders voor uw huurwoningen? Flame Control BV helpt u uit de brand.

De voordelen van onze samenwerking:

  • Eigen softwaresysteem voor het registreren van gewenste data. Hierdoor is maatwerk mogelijk.
  • Onze monteurs maken per project een situatieschets, zodat de rookmelders op de juiste posities gemonteerd worden.
  • Wij verzorgen het complete project van A tot Z.
  • Flame Control BV plaatst uitsluitend rookmelders met 10 jaar garantie op zowel de batterij als de melder.

De voordelen van Flame Control B.V.

Krachtige blusmiddelen

Onze blusmiddelen hebben het hoogst haalbare vermogen en blussen twee keer krachtiger dan uw huidige toestellen.

Lange levensduur

De levensduur van onze blusmiddelen is gegarandeerd 20 jaar in plaats van de gebruikelijke 10 jaar. 

Kosten besparend

Door een samenwerking met ons realiseert u een gegarandeerde kostenbesparing van 15% t.o.v uw huidige contract.

Vast tarief

Geen verrassingen meer op uw factuur! U ontvangt een 5-jarig budgetteringsplan met vaste onderhoud- en reparatiekosten.

Hoeveel rookmelders moet een woningcorporatie plaatsen?

Omdat rookmelders verplicht worden in huurwoningen, is het vinden van de juiste partij van belang. Flame Control BV realiseert een veilige omgeving, zodat iedere woning of appartement aan alle kwaliteitseisen voldoet. Heeft u een huurwoning met meerdere verdiepingen? Dan moet er minimaal één rookmelder per bouwlaag hangen, van de begane grond tot de zolder. Bij een uitslaande brand is het geluid op iedere verdieping duidelijk te horen. Daarnaast moeten besloten ruimtes, waar een vluchtroute doorheen loopt, zijn voorzien van een rookmelder. Is er sprake van een gelijkvloers appartement? Met één rookmelder wordt er al een veilige omgeving gecreëerd. De rookmelders detecteren de rook gelijk en zullen alle bewoners op tijd alarmeren.

Welke rookmelders zijn geschikt voor een woning of appartement?

In basis is iedere rookmelder op batterijen geschikt. Maar er zit wel een groot verschil in kwaliteit en effectiviteit van rookmelders. Wij raden aan om niet te bezuinigen op rookmelders en het goedkoopste systeem te kiezen. Er zijn goedkope rookmelders op de markt, waarbij de batterij vrij frequent vervangen moet worden. Omdat een betrouwbare en kwalitatieve rookmelder levens kan redden, installeren wij uitsluitend professionele rookmelders die minimaal 10 jaar meegaan.

Aangezien rookmelders in bestaande huurwoningen worden verplicht, kiest u voor een duurzame en veilige rookmelder. Flame Control BV is de specialist die betrouwbare modellen levert en monteert. Onze modellen voldoen aan alle veiligheidseisen, zodat u zich geen zorgen maakt over uw veiligheid. Wij installeren ook geavanceerde rookmelders met een koppelfunctie. Wanneer er rook wordt gedetecteerd op de bovenste bouwlaag, dan zal het alarm ook afgaan op de andere bouwlagen en eventuele andere vertrekken waarin een rookmelder is gemonteerd. 

Heeft u als woningcorporatie hulp nodig bij het kiezen van de juiste rookmelders? Neem dan gerust contact met ons op, onze adviseurs staan voor u klaar!

Neem contact op

Flame Control B.V.

0341 764 027
info@flamecontrol.nl

Industrieweg 18-22
3846 BD Harderwijk

Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00-17:00

Neem contact op

Scroll naar boven

Offerte op maat

Vrijblijvende offerte en advies bij u op locatie binnen 24 uur na uw aanvraag.

Heeft u een pand of woning die geheel of deels ingericht moet worden m.b.t. brandbeveiliging? Dan bent u bij Flame Control B.V. aan het juiste adres. Wij kunnen voor u een op maat gemaakte offerte samenstellen en langskomen voor advies!

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Uw gegevens

Bespaar gegarandeerd 15%

Bij ons vindt u de hoogste kwaliteit tegen gegarandeerd 15% minder kosten dan uw huidige leverancier.